vrijdag 7 juni 2013

Zelfgemaakt bier: de smaaktest

Daar heb ik maar 1 woord voor: lekkerrrrr! Mijn zelfgemaakte biertje smaakte niet alleen naar bier maar was ook nog absoluut smakelijk. Met een heerlijke hoppige geur en niemand is doodgegaan of blind geworden na het drinken ervan, dus ik noem het een succes.

Gelukkig waren er ook nog verbeterpunten: niet zo veel schuimkraag, en iets meer zoet had wel gemogen. Ook waren we erg benieuwd naar andere moutsoorten en hoe de smaak dan veranderd. Er kan nog veel geexperimenteerd worden. Binnenkort zal ik weer eens hop bestellen en een nieuw brouwdagje plannen!

2 opmerkingen:

  1. Manlief heeft ooit een bierzak voor zijn verjaardag gekregen. We hadden hem boven op de overloop gezet ( lekker warm en uit de weg) Hij is gebarsten en het bier droop door het plafond heen! Was geen succes dus. Blij te horen dat het bij jouw een succes was!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ai, dat klinkt niet goed! Wij hebben wel eerder van die bier-sets gebruikt, waarbij je alleen alles hoeft te mengen en te laten vergisten in een grote fles. Dat ging altijd heel goed. Maar het is eigenlijk veel leuker om alles helemaal zelf te doen.

      Verwijderen