zaterdag 1 juni 2013

Hier is alles rabarber

Huize Stadshippie: de plaats waar rabarbers komen om hun toekomstdroom te vervullen. Bijvoorbeeld rabarbermoes worden. Of rabarbersiroop.Rabarbermoes: Snijd de rabarber in heel kleine blokjes en kook ze met een klein scheutje water en heel ruim suiker. Ik gebruik wel zo'n 400 gram suiker op een kilo rabarber, maar proef naar smaak. Lekker is het om wat kaneel of gemberpoeder toe te voegen. Als je rabarber helemaal moes is giet je het in brandschone potjes. Die kun je gewoon buiten de koelkast bewaren. Maak hiermee lekkere rabarbercrumble, taart, of roer het door de yoghurt.


Rabarbersiroop: Kook een kilo rabarber met een liter water, tot de rabarber helemaal zacht is. Haal het door een heel fijne zeef en doe het sap terug in de pan. Neem evenveel suiker als je sap hebt (600 ml sap = 600 gram suiker) en laat dit even doorkoken. Giet de siroop in brandschone potjes. Lekker als limonadesiroop! Je kunt ook minder suiker gebruiken, dan moet je de siroop in de koelkast bewaren.

6 opmerkingen:

 1. Rabarberbananenjam met overripe bananen...
  Rabarberchutney...
  Rabarberwijn!

  300 gram suiker op een kilo rabarber is genoeg, probeer maar. Je kunt er altijd nog suiker bijdoen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rabarberwijn staat ook nog op mijn wensenlijstje! 300 Gram suiker voor de rabarbermoes of voor de siroop?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk! Wij hebben vanavond rabarbercrumble gegeten, was ook superlekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je dat je van rabarberblad een mooie schaal kunt maken voor buiten? Je legt een heuveltje nat zand op de grond, drapeert daar een rabarberblad overheen met de dikke nerven bovenop en dan doe je daar een laag cement overheen. Laat het goed drogen en til voorzichtig de schaal eraf. De nerven die in het cement achtergebleven zijn rotten weg of je kunt ze er uit peuteren.

  BeantwoordenVerwijderen