zaterdag 23 februari 2013

In de klamme klauwen van het sokkenvirus



Hoewel ik wel meer sokken heb gebreid, heb ik nu pas het gevoel dat ik het sokkenvirus te pakken heb! Of het virus mij, natuurlijk. Gelukkig kan ik me vasthouden aan mijn kat als de sokken-brei-behoefte te groot wordt.

Het verschil is dat ik nu simpele sokken heb gebreid, met pennen die speciaal bedoeld zijn voor sokken, en bijpassend breigaren. Tot nu toe gebruikte ik willekeurige (te grote) pennen en restjes garen. En nu heb ik geen patroon maar een soort heel minimaal schema met alleen een paar cijvers. Makkelijker! Het breigaren, de pennen en het schema zaten allemaal in een set van Aldi, trouwens.

Omdat ik er toch wel een beetje trots op ben, hier zijn mijn eerdere sokken:








9 opmerkingen:

  1. Leuk al die sokken! Als het virus je te pakken heeft is het ook gelijk goed raak;) Op de site van Wolhalla staat een gratis basispatroon wat ook erg goed is en makkelijk te volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, het heeft je echt goed te pakken! Mooie sokken!
    Op de site van Drops staan trouwens ook veel gratis patronen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb je dat rokje zelf gemaakt dat roze? Zo een mooie wtof

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi hoi, niet zelfgemaakt helaas! Het rokje is van het Japanse merk Innocent World :)

      Verwijderen
  4. Leuke sokken! Ik vind vooral je sokken op de 4e foto heeeel gaaf. Mag ik zo brutaal zijn om te vragen waar je het patroon vandaan hebt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedoel je de donkerrode sokken? Dat is een gratis partoon via Ravelry, het patroon heet Beaudelaire. Volgens mij staat hij ook op de knitty.com site! Erg leuke sokken om te breien maar wel kei ingewikkeld! :)

      Verwijderen
    2. Ja, die bedoelde ik! Dankjewel, ik ga even op Ravelry zoeken :)

      Verwijderen