donderdag 28 februari 2013

Een goeie tomaat moet stressenGrappig nieuws uit de wereld van de voedingswetenschap: in een biologische tomaat zit meer vitamine C en suiker. Het was nogal een verschil: hoewel de bio tomaat kleiner was was het vitamine C gehalte zo'n 50% hoger.

Dat komt niet omdat de tomaat rustig zijn ideale vorm heeft kunnen bereiken, dat komt juist omdat de tomaat stress heeft gehad. Telers in de reguliere landbouw proberen alle stress van hun planten te voorkomen om zo een maximale opbrengst en grootte te kunnen garanderen. Bio tomaten worden veel minder in de watten gelegd, ervaren meer stress, en hebben zo een betere voedingswaarde.

Is stress toch nog ergens goed voor!

Het artikel vindt je hier. 

4 opmerkingen:

 1. Ha, wat grappig! :)
  Het is voor mensen ook goed he. Niet de chronische stress die de meesten van ons hebben, maar bijv. even koud douchen of sprintjes trekken, als werd je achtervolgd door een sabeltandtijger ofzo.

  Rust roest, geldt dus ook voor tomaten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! En een beetje stress of gezonde spanning zorgt er juist voor dat je scherp blijft en niet alles zomaar over je laat komen.

   Verwijderen
  2. Dus gaan we ons van nu af aan gewoon inbeelden dat al onze stressbronnen sabeltandtijgers zijn, waar wij dankzij onze -ahum- topconditie wel raad mee weten. Zou dat helpen?

   Verwijderen
 2. Hhaha, wat moeten onze tomaten dan super-gezond zijn, met dat vergeetachtige watergeven van mij! Ik heb pas een stukje gepost over dat ik automatische watergeefsystemen moet gaan bedenken, maar dat kan ik dus beter laten!

  BeantwoordenVerwijderen