donderdag 21 februari 2013

Beat the microbead

Eerder schreef ik al over alternatieven voor scrubgel. Bijvoorbeeld scrubben met gemalen koffiebonen die overblijven na het koffiedrinken. Of met citroensap en suiker, ook erg lekker.

Dat zei ik toen vooral omdat zelfgemaakte scrub lekker natuurlijk is, en ook nog lekker goedkoop (niet als je een hele citroen gebruikt natuurlijk! Maar koffiedrab is zeker de goedkoopste scrub ter wereld.)

Nu blijkt dat heel veel scrubs ook nog microbeats bevatten: kleine bolletjes plastic. Na het scrubben spoelen deze door het riool naar de zee, waar ze opgegeten worden door vissen. Als de vissen worden opgegeten door mensen eet je uiteindelijk ook nog zelf deze microbeats! Of de bolletjes drijven af en worden onderdeel van de enorme vuilstortplaats in de zee, de zogenaamde plastic soup.

Dat is dus niet tof! Gelukkig kun je er veel aan doen. Bijvoorbeeld door hier de petitie te tekenen, waarmee bedrijven gevraagd wordt geen microbeats meer te gebruiken. Ook heeft deze site fijne lijsten met producten die zeker wél en zeker niet microbeats bevatten. Of gewoon, zo veel mogelijk je eigen cosmetica maken of niet kopen wat je niet echt nodig hebt, dat kan natuurlijk ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten