donderdag 27 september 2012

Haak je eigen vloerkleed

Eigenlijk is er volstrekt geen reden om je eigen vloerkleed te haken. Bij de Ikea koop je een vloerkleed tegenwoordig voor 1,50. Maar toch...

Toch heeft het ook wel nut om een vloerkleed te haken. Het is namelijk heel leuk, en makkelijk. Het gaat razendsnel. Je kunt precies je favoriete kleuren en combinaties gebruiken. Het is een leuke manier om restjes stof en oud bedtextiel te gebruiken. En, niet onbelangrijk: je hebt er met plezier aan gewerkt, in tegenstelling tot het kind in de Indiase fabriek dat kleedjes van 1,50 in elkaar weeft.
Om een kleed te maken heb je oude stof en een grote haaknaald (1 cm doorsnede of meer) nodig. Ik had toevallig nog wat Hooked Zpaghetti liggen dat ik gebruikt heb, en een laken van de kringloopwinkel.

Knip je stof in repen: vaak hoef je alleen het beginnetje te knippen en kun je de rest zo scheuren. Je kunt ook een rotatiemesje gebruiken. Daarna haak je alles cirkelvormig, tot je kleed zo groot is als je wilt. Alle eindjes even vastknopen, voila! (Nog nooit gehaakt? Zoek op Youtube naar instructievideo's. De meest gebruikte steek is de "vaste steek", die heb ik ook voor dit kleed gebruikt.)

3 opmerkingen:

 1. Mooi is dit kleed!
  Ik heb op deze site ook een haakpatroon van een kleed gevonden. http://www.vtwonen.nl/wp-content/uploads/2012/04/kantenkleed.pdf
  Fijn weekend, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die is ook leuk zeg! Ga ik zeker eens maken :)

   Verwijderen
 2. Oude panty's schijnen het ook goed te doen en zijn niet kapot te krijgen. Wel en slipmatje onder leggen;)

  BeantwoordenVerwijderen