maandag 24 september 2012

komkommers en courgettes inmaken

Als je een moestuin hebt, of mensen kent met een moestuin, dan heb je nu ongetwijfeld veel te veel courgettes.

Toen ik van mijn werk naar huis fietste, een weg die langs veel kleine dorpjes met moestuinen gaat, kwam ik meerdere keren gratis courgettes tegen. Dus moest ik meerdere keren stoppen om een gratis courgette mee te nemen. Dat sla je toch niet af!

Maar nu had ik ook te veel courgettes. En door een komkommer-enthousiasme had ik ook te veel komkommers. Dus ik heb ze ingemaakt.


Ik heb dit recept gebruikt.
Ik weet nog niet of ze lekker zijn, ik denk eigenlijk dat ze door het zouten een beetje zacht worden en niet lekker knapperig. Volgend jaar zal ik augurkjes kweken en heel veel potten augurken inmaken. We eten er zoveel van, dat kan wel uit :) 

Bij de Jumbo hebben ze speciale inmaak-azijn! Hoeveel procent azijn het is weet ik niet dus misschien is het gewoon dezelfde azijn met een ander label, maar toch leuk om te weten :)

Update november 2012: het eerste potje is inmiddels leeg en deze augurkjes waren heeeeerlijk! In het begin waren ze erg zuur. Toen heb ik er twee scheppen suiker bij gedaan (gewoon in het potje doen) en twee dagen laten staan, en toen waren de augurkjes prima. We gaan nu aan het tweede potje beginnen. Volgend jaar maak ik 100 potjes. Njam!

3 opmerkingen:

 1. Via Ineke kwam ik op jouw weblog terecht. Ik zie allemaal handige en bruikbare tips die ik graag uit ga proberen. Vind je het goed als ik jouw weblog bij mijn 'lees ik regelmatig' blogs zet?
  Fijne dag, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Noor, natuurlijk is dat goed, graag zelfs! Grappig zeg, Ineke heeft me jouw blog ook wel eens doorgestuurd :) Ik voeg jou ook toe!

   Verwijderen
 2. Ik schaaf de courgettes en komkommers, die ik inmaak, met de kaasschaaf. Hele lange slierten; ijkt mooi in de pot en je bijt niet in zo'n week brok want ze blijven niet knapperig!

  BeantwoordenVerwijderen