zaterdag 31 maart 2012

Plantaardig pasen!

Het traditionele paasmenu heeft me altijd een beetje verwonderd. Het is alsof men zegt: het is lente, hoera! Overal komt de natuur tot bloei, mooie bloemetjes en ahh, kleine eendjes. Laten we dit vieren door EEN LAM OP TE ETEN. Nee toch?

Ik denk dat pasen en het begin van de lente júist het moment zijn om veel verse groente te eten: jonge spinazie, groene asperges. Dat lijkt me een veel betere manier om de lente te vieren.


Of je nu kiest voor een ei-vrij pasen, ei-verlater of ei-minderaar bent, met pasen kun je heerlijk eten. Bijvoorbeeld de Tofu Benedict van gisteren, maar ook gevulde tomaten, frisse preisoep met champignon, asperges met mosterd-dille saus, en pasta primavera. Hier vond ik ook nog een heerlijk menu met salade, polenta met ragout, en een romige bananentaart toe. 
Extra speciale bonus: hoe houd je een vega eier-zoektocht?

Fijn pasen!!

5 opmerkingen:

 1. zouden nu echt zoveel nederlanders lam eten met pasen ? ik denk dat dat wel meevalt, lam heeft een hele speciieke smaak en daar moet je van houden ( ikke niet ).
  Ik heb alleen wat pure chcolade eitjes gehaald voor pasen, voor de rest eten we "normaal".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet, ik associeer pasen wel heel erg met lam eten. Misschien eten mensen meer kalfsvlees?

   Ik heb wel een lekker menu gepland maar meer gewoon een beetje bijzonder eten, geen enorme brunch ofzo :)

   Verwijderen
 2. Idd... en al die eieren die erdoorheen gaan met Pasen, dat is ook niet normaal :(

  Leuk trouwens, je recept voor Tofu Benedict :) Ik ben aan het experimenteren met een eivrij soufflé recept. Is best een uitdaging, ik hoop dat het me ergens vandaag gaat lukken.

  Er zijn zoveel manieren om lekker zonder ei te eten hè. En wat je zegt, het is zo'n rare boodschap 'hoera het is lente, laten we al het nieuwe leven opeten (niet alleen lam, maar ook eieren etc)'. Ik heb nog geen groene asperges gezien overigens, jammer dat Pasen zo vroeg valt. Maar wel veel spinazie en rucola! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je ei-vrije soufflé lukt mag je me op de hoogte houden, dat klinkt wel heel spannend!

   Verwijderen
 3. Ik heb dit jaar niet eens tijd en zin om iets aan pasen te doen dus staan er gewoon de normale dingen op het menu. Kleine beestjes eten we toch al nooit en volwassen beestje met heel veel mate.

  BeantwoordenVerwijderen