woensdag 21 maart 2012

Een grapje voor de Facebookers onder ons :)

Ik denk eigenlijk dat de waarheid veel genuanceerder is dat dat veganisme DE oplossing is voor de milieu- en klimaatproblematiek, of dat dieren blij zouden zijn over veganisten. Ook zie ik dat er onder veganisten nog veel verwarrende dingen zijn, bv. mensen die tegen sterilisatie (van huisdieren of zwerfdieren) zijn, maar die er niet bij stil lijken te staan wat er gebeurt als dieren niet gesteriliseerd zouden worden. Of dat een koe in vrijheid nog niet per definitie een blije koe is. In ieder geval, een koe in een megastal is natuurlijk ook geen blije koe.

Dat terzijde, ik vond het een grappig plaatje :)

4 opmerkingen:

 1. Maar milieu- en klimaatproblematiek zijn toch niet dé eerste reden waarom mensen veganist worden? En dan nog, bestaat DE oplossing, is er één oplossing?

  En de bedoeling lijkt mij ook niet om koeien 'blij' te maken... Veganist word je eerder uit een afkeer van 'het systeem' en de idee dat de mens geen dieren mag ge-/misbruiken. Denk ik he :-)

  Nu ja, waarschijnlijk heb je er ook een genuanceerdere mening over en wilde je het ook kort houden - wat natuurlijk geen probleem is.

  Alleszins, leuke afbeelding inderdaad! Ik heb het meteen met mijn collega's (= allemaal vegetariërs en een paar veganisten) gedeeld ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het heerst op veganisten-forums nog wel eens, de mening dat mensen en alle dieren blij zijn omdat wij (de veganisten) de wereld aan het redden zijn. Dat veganisme dé beste stap is die je kunt maken op klimaatvriendelijk gebied. Ik denk wel dat het veel helpt, maar weet niet of het méér helpt dan bv. lokaal eten. Misschien is het wel de beste stap, ik weet het niet. Toen ik dit plaatje inplande had ik een moment van twijfel, dus ik wou er in ieder geval even een voetnoot bij maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig maar ook wel een beetje wrang, zoals je zelf ook al aangeeft. Ik eet geen vlees en zuivel en dat is eigenlijk niet zo zeer omdat ik dat voor de koeien zielig vond, maar puur uit egoísme... Ik werd overal en nergens allergisch voor met gevolgen als bewusteloos raken en allerlei onstekingen op mijn gezichtshuid. En dan ga je wel van alles proberen. Het bevalt supergoed! Ik voel me veel fitter en gezonder dan eerst, behalve een blindedarm ontsteking dan, maar dat had er niets mee te maken. Of het de zuivel was, het vlees of al die chemische dingen die ze er in stoppen, geen idee. Maar het voelt goed. Helaas eet de rest hier wel vlees dus ik sta iedere dag te braden en bakken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dat lijkt me moeilijk, wel vlees bereiden voor anderen!

  Wat fijn dat je de oplossing hebt gevonden voor je gezondheidsproblemen! Ik hoor het van veel mensen en merk het zelf ook, als je bewust eet en meer plantaardig eet, dan ga je je vaak veel beter voelen. Misschien wel de antibiotica die veel in vlees/zuivel zit of andere medicijnen die koeien krijgen toegediend, wie weet?

  BeantwoordenVerwijderen