donderdag 29 december 2011

Gratis kiembakje voor broodsmeerders








Kiemen zijn heel gezond, en zeker in de winter een goede manier om wat extra vitaminen binnen te krijgen. En, je broodje wordt insta-lekker door wat verse knapperige groentjes. (Hier kun je meer lezen over kiemen.) Nou kun je kiemen laten groeien op een schoteltje met wat keukenpapier maar eh... Ik vergeet dat altijd water te geven! Eerst groeien de kiemen fantastisch en als ik ze wil eten zijn ze compleet verdroogd :( Dus vandaar mijn oplossing: een zichzelf watergevend kiembakje. Helemaal gratis!



Neem een plastic kuipje van boter, snij of knip een gleufje aan een kant van de deksel. Neem een stukje keukenpapier zo breed als het boterkuipje, en ongeveer 1.5 keer zo lang. Vul het kuipje met water, leg het keukenpapier boven op de deksel, en laat het door het gleufje naar beneden lopen, zodat het in het water hangt.



Dan strooi je de kiemzaadjes op het deksel. Het keukenpapier hangt deels in het water en omdat het geleidt, blijft het papiertje altijd vochtig. Je hoeft alleen af en toe te checken of er genoeg water in zit. Eet smakelijk!


4 opmerkingen: