woensdag 4 januari 2012

Het wreedste eten

Ook een mooie manier om het jaar te beginnen! Maar voor iedereen die als voornemen had "meer veganistisch eten" is het misschien een mooi steuntje in de rug.


Iedereen weet wel dat Foie Gras niet zo diervriendelijk is, en levend-gekookte kreeft natuurlijk ook niet. Maar wist je dat ook eieren en zuivel in de top 7 van het "meest wrede voedsel" staan? Op plaats 4 en 6, respectievelijk! Gewoon omdat de dieren die eieren en melk maken, op zo'n onprettige manier gehouden worden. (En ja, meneer Stadshippie, kaas valt daar ook onder want dat wordt natuurlijk van zuivel gemaakt!)

Op deze website kun je er alles over lezen.

Nou, als dat niet motiveert om eens een heerlijk glaasje amandelmelk te nemen, of tofu-scramble bij je volgende ontbijtje? Dacht ik ook.

4 opmerkingen:

 1. You tell em!

  (maak me soms ook schuldig aan een grootgoedkoopblokkaasvooropdepizza)

  Bedankt voor de reminder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben 1 of 2 maanden in één keer gestopt met het kopen van melk. Kocht wel altijd biologische melk, maar toch. Mis het totaal niet, ik koop nu van die alpro soja melk voor pannenkoeken en mixjes enzo.

  Eigenlijk is het te raar voor woorden dat de mens koeienmelk drinkt, net als dat zoveel van ons voedsel van dieren moet komen. Het hoeft allemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Absoluut! En zeker in pannenkoeken of in havermout of pudding proef je niet eens dat het sojamelk is, en volgens mij is het zelfs goedkoper (of niet veel duurder in ieder geval) dan biologische melk. Alleen maar goeie redenen om sojamelk te kopen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net custardvla aangemaakt met sojamelk gegeten, mmmm! Schuldgevoel-loos genieten.

  BeantwoordenVerwijderen