maandag 21 november 2011

Zonder shampoo

Een tijdje geleden schreef ik al over mijn avonturen zonder shampoo. La Merlette Blanche heeft nu een heel goed stuk geschreven, ook over de redenen om geen shampoo meer te gebruiken, en een hele uitgebreide uitleg. Snel kijken!

7 opmerkingen:

 1. Net voor het eerst mijn haar met baking soda en natuurazijn gewassen! Het is nog nat, dus ik weet nog niet hoe het er straks uitziet, maar mijn haar voelde tijdens het uitspoelen al heeeeerlijk zacht en dik! Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend! Laat het ons weten :) (En wees niet ongerust als het niet gelijk fan-tas-tisch is, het is echt iets waar je haar soms even aan moet wennen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. *bloost* Merci voor het complimentje! En ook merci om mij overtuigd te hebben, zonder jou was ik nu nog niet shampoovrij geweest hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee! Ik was al van plan over te stappen naar de verpakkingsvrije vaste blokken shampoo van Lush, maar als dit net zo goed werkt is het wel erg goedkoop en lekker onbewerkt! Ik ga het zeker proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes! Voor mij is het echt een uitkomst, net zo makkelijk en schoon als shampoo maar heel veel goedkoper en milieuvriendelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben al 25 dagen shampoovrij! :D Ben er heel blij mee dat er geen troep meer in mijn haar zit! Emily, hoe vaak was jij het nu nog met baking soda? Ik hoor namelijk ook dat sommige mensen het helemaal niet meer hoeven te wassen...

  @Renee: de blokken van Lush zijn misschien wel beter voor het milieu, maar niet goed voor je haar. In veel blokken zitten alsnog sulfaten en die drogen je haar uit en reinigen je haar heel agressief, waardoor je haar sneller vetten gaan aanmaken! Succes met de baking soda! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Groengestippeld: Wat goed! Gefeliciteerd :) Ik was het in de zomer zo'n eens per week, in de winter eens per 10 dagen. Het wordt inderdaad niet echt meer vet, maar op een gegeven moment wordt het een beetje dof en dan vind ik het ook wel lekker om het weer eens te wassen. Ik denk dat, als je er je best voor doet, je steeds minder vaak kunt wassen of alleen water kunt gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen