maandag 24 juni 2013

Moestuin Maandag

Vorige maandag was leuk, dus ik doe nog een keer mee!
Fred en ik werken hard en eten nog een preitje

Fred en ik bewonderen de clematis

Het eerste doperwtje! Spannend.

Ik trof allerlei rupsen op de cavolo nero, en heb ze met zachte hand naar een andere plant geholpen. Verder in dit tuintje: een doperwt, snijbieten, bieten, en wortels die mogen doorschieten.

8 opmerkingen:

 1. Lekker! Grappig je kat Fred, leuke naam!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! We vroegen een buurvrouw eens of ze "onze Fred" al had gezien maar zij dacht dat we een fret hadden, en werd helemaal panisch haha. Moeilijke naam soms :)

   Verwijderen
 2. Lekker, verse doperwten. Volgend jaar hoop ik ze ook te hebben in mijn achtertuin. Jammer van de rupsen, gelukkig heb je ze niet naar de andere wereld geholpen maar op een andere plant gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar een andere wereld helpen vind ik altijd wel een beetje lullig, die rupsen kunnen er ook niks aan doen ;)

   Verwijderen
 3. Fred is een goeie hulp! Jij hebt ook al erwten peulen hangen. Ik probeer ze bijna groot te kijken hier, want ik heb zo'n zin in verse doperwten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, Fred werkt heel hard in de tuin! Ik overwoog ook dit peultje alvast te eten, maar doperwten zijn wel zó lekker, ik laat hem toch maar hangen.

   Verwijderen
 4. Mooie kolen! Bij jou liggen geen slakken op de loer? Gezellig samen tuinieren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawel, heeeel veel slakken! Het is slak-central hier! We hebben een buurt vol katten en daardoor weinig vogels, dus heel veel slakken. Ik doe een combi van methodes: plantjes binnen of op de tuintafel opkweken, dan eerst in de tuin met een plastic potje of flesje zonder bodem als een soort bescherming erom heen. Er liggen eierschillen en bakjes met bier, en ten slotte verzamel ik de slakken die ik zie in een potje, en breng ze naar het gemeenteperk. Een aardappelplant is flink aangetast en de bloemkool die staat door te schieten om zaad te winnen ook, en een klein komkommerplantje :( Maar verder valt het mee. Ik merk wel dat als je aangetaste planten gelijk verwijderd, en zorgt dat er weinig kwetsbare of ongezonde planten in de tuin staan, het veel scheelt met de slakken.

   Verwijderen