vrijdag 28 juni 2013

Crispy fried chickpeas en salade recept

veganistische kikkererwten salade
Sommige dingen wil ik absoluut niet eten. Maar toch wil ik ze wel eten, want het klinkt lekker, makkelijk, en aantrekkelijk. Bijvoorbeeld crispy fried chicken. Crispy en fried klinkt lekker, de chicken niet. Dus maakte ik crispy fried chickpeas, krokante kikkererwten.

Crispy kikkererwten:

  • 1 blik kikkererwten of 250 gram gekookte kikkererwten
  • 1 kopje bloem
  • 1 eetlepel ras al hanout of ander lekker kruidenmengsel
  • snufje zout
  • sojasaus of ketjap manis
Meng de bloem met de kruiden en het zout. Verhit een pan met een ruime scheut olie op hoog vuur. Doe de kikkererwten bij het bloem-mengsel en hussel ze goed door, zodat de kikkererwten aan alle kanten bedekt zijn met bloem. Bak ze allemaal tot ze lekker bruin en krokant van de buitenkant zijn. Als laatste voeg je nog een scheutje sojasaus toe.

Ik serveerde de kikkererwten met een salade van sla, geroosterde paprika's, komkommer en een dressing van knoflookolie. Lekker! 

3 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Het is ook heeeel lekker!
      Zie mijn post van 14 Juli 2013.

      Verwijderen
    2. Hey Franca, leuk dat je de kikkererwten hebt geprobeerd, en fijn dat ze lekker waren!

      Verwijderen