vrijdag 10 mei 2013

Zelfgemaakte melk: smaakjes

Na de zelfgemaakte amandelmelk en sojamelk een laatste post over zelfgemaakte melk. Gewone melk maken is natuurlijk lekker en makkelijk, maar soms wil je wel eens wat anders. Hier zijn een aantal ideeen om je melk nog wat op te vrolijken. Het zijn alleen ideeen, ik heb ze niet allemaal getest! Voel je vrij om je eigen ideeen toe te voegen in de reacties.

Bij de amandelmelk voeg je de smaak toe als je de melk geblend en gefiltert hebt, blend of meng het daarna nog een keer. Bij sojamelk voeg je de smaak toe na het koken, voordat je gaat filteren. 

  • Altijd lekker: voeg wat cacaopoeder toe en extra suiker voor chocolademelk
  • Tip van commenter Renate: een dadel meeblenden zorgt voor een natuurlijk zoete smaak
  • kruidig en lekker: kaneel, gember, kardemom, een klein beetje gemalen kruidnagel
  • anijszaad, voor ouderwetse anijsmelk
  • vanille, bij voorkeur uit vanillestokjes geschraapt
  • blend wat vers zacht fruit mee, bijvoorbeeld frambozen, aardbeien, of fijngesneden perziken. Voeg wat extra suiker of zoetstof toe om de fruitige smaak te accentueren.
  • maar bevroren fruit kan ook! Bosbessen of bosvruchten zijn lekker in de melk
  • meng een beetje koffie en wat extra suiker door de melk voor een ijskoffie-effect. Voeg eventueel cacaopoeder toe voor een mokkasmaak.  
  • Limonadesiroop toevoegen kan natuurlijk ook!
Geen smaakje, maar wel een lekkere tip: vries een banaan in in plakjes, en blend dit met je zelfgemaakte melk voor een heerlijke milkshake.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen