zondag 12 mei 2013

De benodigde dromen en idealen zijn niet voorbehouden aan de hippies alleen. En ze hoeven echt niet om de haverklap te worden omgezet in aalmoezen en hallelujagezang. Het belangrijkste is dat we onze geest weer op de toekomst richten. Dat we ophouden met het consumeren van ons eigen chagrijn via peilingen en de altijd-slecht-nieuws-media. Dat we in discussie gaan, over alternatieven denken, en nieuwe collectieven vormen. Dat we het juk van de tijdgeest afschudden en laten zien dat we niet doof zijn, en ook niet lam. Dat we het idealisme herkennen in elkaar.

Mooi citaat uit een Volkskrant verhaal, over de zoekende generatie van nu. Het hele stuk vind je hier.

5 opmerkingen:

 1. Mooi artikel!
  "Ik put hoop uit wat er onderhuids al borrelt. Consumenten die samen zonnepanelen aanschaffen, burgers die buurthuizen en bibliotheken overeind houden en zzp'ers die de handen ineen slaan."
  Ik hoop dat wij alvast een beetje op de goede weg zijn! (al weet ik niet wat zzp'ers is?)
  Groetjes,
  Lucie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ZZP-ers zijn Zelfstandigen Zonder Personeel. Dus eigenlijk iedereen die zelf een klein bedrijfje is begonnen. Vaak enorm gemotiveerde mensen met goede ideeën, die door samenwerken nog veel verder komen.

   Leuk dat je het artikel ook goed vond! Toen ik het las moest ik het gelijk delen, staan veel goede dingen in.

   Verwijderen
 2. Ah dankjewel, dat wist ik niet!
  Ja, super dat je het gedeeld hebt, ik vind het ook echt interessant :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super om te zien dat het ook anders kan en dat de consumptiemaatschappij ook een behoorlijke tegenhanger lijkt te krijgen, namelijk een van mensen die met minder ook een leuk leven proberen op te bouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het leuke is dat hoe langer ik het doe hoe leuker het word, de euforie als ik weer iets bij de kringloop of op een rommelmarkt vind ,wat in de winkel veel en veel duurder is , zoals gisteren een nog bijna nieuwe gieter voor 1,50 euro ,dat is toch fantastisch, eindelijk hou ik aan het einde van de maand steeds iets meer geld over, zonder dat mijn leven in kwaliteit in boet, vroeger gaf ik soms veel geld uit en kwam dan met tassen vol thuis en het blije gevoel daarover was met een uurtje wel over, nu zie ik iets wat ik weken geleden voor een habbekrats kocht en nog steeds met veel plezier gebruik en word daar nog steeds blij van ,niet in de laatste plaats ,omdat er nog steeds geld op mijn rekening staat wat vroeger niet het geval was, en ik verdien echt niet veel geld hoor ,zit nog steeds ver onder modaal ,maar leef voor mijn gevoel echt luxe.het leuke is dat mijn dochter schoorvoetend begint toe te geven dat het echt veel leuker is als je iets leuks vind voor weinig, ook al moet je soms even geduld hebben voor je het vind,dan dat je naar de winkel rent en het voor veel geld koopt en daarna met een kater zit ,omdat je geld op is.

  BeantwoordenVerwijderen