zondag 3 maart 2013

Heerlijk helder... wortelsap!


Via via kreeg ik een juicer. Normaal gesproken vind ik veel keukenapparaten best wel onzin (automatische eierkoker...?) maar ik ben echt erg blij met mijn juicer! Het maken van een sapje is heel makkelijk, je hoeft niet te schillen en te snijden, groente en fruit kan vrijwel heel er in. Binnen een oogwenk perst het apparaat een mooi sapje voor je. En binnen nog zo'n 5 of 6 oogwenken heb je het ding ook wel weer schoongemaakt.

Een sapje is dus zo gemaakt, en dat is erg fijn op dagen dat je niet zo gezond eet. Je stopt je pizza in de oven, perst wat wortels en sinaasappels, spoelt het apparaat af, en tegen die tijd is je eten klaar. Makkie makkie en toch nog veel vitamientjes! Ook is het fijn als je groente over dreigt te houden. Ik koop altijd een grote zak winterwortels maar krijg ze niet altijd helemaal op. Nou is wortelsap mijn favoriet dus da's helemaal niet erg meer!

De meest simpele sapjes zijn vaak de lekkerste: sinaasappel en wortel, appels en wortel. Komkommer en appels of kiwi's. Bietjes zijn ook erg lekker in een sapje, bijvoorbeeld bietjes-wortel-appelsap


Of dit fijne sapje met bieten, wortels, limoen, gember en frambozen.

Eindoordeel juicer: een fijn apparaat, maar niet echt onmisbaar. Ze nemen HEEL veel ruimte in, en misschien wordt je na een tijdje ook wel flauw van het schoonmaken. Als je er een gratis kunt vinden zou ik ze niet uit de weg gaan!

8 opmerkingen:

 1. Als je er genoeg van hebt, wil ik h'm wel een poosje, dan jij weer, dan ik weer, dan jij weer, dan...etc. Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ben er wel echt blij mee! Lekkere sapjes komen er uit hoor. Maar smoothies kun je er dan weer niet mee maken, dus af en toe eens ruilen is niet erg. Maak ik dan weer lekkere smoothies, of gewoon sinaasappelsap.

   Verwijderen
 2. als ik sapjes maak met mijn fruit-groentensap apparaat komt er steeds schuim op en het appelsap gaat al bijna meteen bruin worden , hoe kan ik dat voorkomen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi hoi, het schuim komt vooral omdat het fruit met zoveel kracht geperst wordt en door de filters wordt geduwd, dan komt er veel lucht bij. Kan verder geen kwaad, je kunt het gewoon lekker opdrinken. Als je het schuim niet lekker vindt zou je het er af kunnen scheppen met een lepel.

   Een beetje citroensap in het sap mengen zal helpen tegen het bruin worden. Je kunt het sap sowieso het beste gelijk opdrinken, dan gaan er zo min mogelijk vitamines verloren. Maar behalve dat het niet zo mooi is is het op zich niet erg hoor, het bruine appelsap is nog gewoon prima drinkbaar :)

   Verwijderen
 3. Welk merk/type juicer heb je?
  Ik heb zelf sinds een jaar ongeveer een Versapers (kost wat, maar dan heb je ook wat...). Dit is een 'slow'juicer, wat veel minder schuim maakt omdat het fruit niet met hoge snelheid door de zeef wordt geperst.
  Fruitsapjes vind ik allemaal lekker, maar lekkere groentesapjes heb ik nog niet echt gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen idee! Geen bekend merk in ieder geval, er staat wel wat op maar kan het me zo niet herinneren... Het was een weggevertje dus sowieso geen duur exemplaar :D

   Heb je al eens een fruitsapje met wortel geprobeerd? Ik vind wortelsap altijd lekker zoet, past precies bij de smaak van fruit. Of een tomaatje, heb ik niet geprobeerd maar ik kan me voorstellen dat het een goede combinatie is met meer uitgesproken fruitsmaken.

   Verwijderen
 4. Haha, Paul dat wilde ik ook vragen. Ik heb zelf geen juicer, maar wil er nog wel een keer een aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak met onze juicer nu ongeveer 2 of 3x per week sap. Met diverse ingrediënten. Fruit vinden we toch het lekkerste, maar met wortel en bijvoorbeeld selderij erbij is bijvoorbeeld ook lekker.
   Langzaamaan ga ik ook andere ingrediënten proberen. Eigenlijk staat er altijd wel vers sap in de koelkast. De flessen met winkel-sap kopen we steeds minder.

   Verwijderen