vrijdag 21 september 2012

Zelf makeupremover maken

Foei, dat was even hard werken! Maar daar is 'ie dan: zelfgemaakte makeupremover. Je kunt er je oogmakeup en gezichtsmakeup mee afhalen. En gebruiken als creme, je haar mee insmeren, en gebruiken op droge ellebogen. En mee bakken en braden, als je wilt.

Makeup remover kun je zelf maken van:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels amandelolie 

Meng dit goed door elkaar in een klein flesje. 's Avonds druppel je wat op een wattenschijfje, en wrijf hiermee over je gezicht / ogen. Als je makeup hardnekkig is laat je het wattenschijfje een paar seconden op een plek rusten. Daarna kun je de makeup zo wegvegen.
Als je je hele gezicht ermee schoonmaakt is het prettig om met wat water te wassen, anders krijg je wel erg een glimhoofd!

Enneh, werkt dat nou een beetje? Ik heb deze makeupremover de afgelopen dagen getest en ben er erg tevreden over! Het is vooral heel fijn een paar druppeltjes op je vingers te nemen en daarmee je gezicht te masseren, je huid wordt heerlijk schoon maar ook zo zacht dat je geen creme meer nodig hebt!
Als je het voor je ogen gebruikt kun je het beste niet te veel olie op je watje doen, olie in je oog voelt raar. En voor mascara helpt het het wattenschijfje even tegen je wimpers te laten rusten zodat de olie in kan werken, want het werkt iets langzamer dan gewone makeup remover.


2 opmerkingen:

  1. Ik gebruik iets soortgelijks:
    sojaolie, dit is 'droge' olie. Ik gebruik het ook in een mengsel met 10% arganolie en een drupje wortelolie als gezichtscrème, bodylotion, om henna mee aan te maken (met wat appelazijn) en als scheerolie.
    Helaas wordt het aangeleverd in plastic flessen, dat is jammer (ik bestel het bij kenkkruidenshop.nl). Nog geen adresje gevonden met glazen flesjes.
    Nog tips voor badolie?? Mijn bad wordt nogal ranzig van sojaolie :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Olie werkt echt heel goed om mascara los te weken, ik gebruik zelf sesamolie en daarna wat warm water. Om dat vette gevoel op je oog niet te krijgen kun je een watje ook eerst nat maken met (warm) water.

    BeantwoordenVerwijderen