donderdag 31 mei 2012

Ondertussen, in het Stadshippie huis...

 Sinds kort bak ik weer zuurdesem. Ik laat mijn starter vaak doodgaan maar elke keer mis ik het toch weer. Desembrood is eigenlijk veel lekkerder dan ander brood, lekker zacht maar ook stevig.

  


 Handgesponnen wol
 Meneer Stadshippie maakt een hartje in het brood als ik niet kijk
De rabarberplanten zijn een beetje gedeprimeerd dit jaar, gelukkig wel rabarber in het groentepakket.

7 opmerkingen:

 1. Aw dat hartje, hoe schattig! Wat zegt je tattoo ;) ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gespot! Mijn tattoo zegt "memento vivere": leef elke dag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm lekker! Hee hoe kom je aan een nieuwe starter? Krijg je die van iemand of weet je een winkel waar ze het ook verkopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Dorien: ik maak mijn starter altijd zelf en dat is eigenlijk heel makkelijk. Ik meng twee eetlepels roggemeel met een scheutje water in een grote pot (zo'n grote pindakaaspot ofzo) en laat dat met een lapje er op staan. Ik let er goed op en na een paar dagen beginnen er wat bubbels in te komen. Dan geef ik een eetlepel roggemeel en een eetlepel water, en roer het goed door. Vanaf dat moment geef ik het elke ochtend en avond een lepel meel en water. Als het echt een beetje zurig ruikt, goed bubbelt en tussen het meelgeven een eind omhoog komt is het klaar, en kun je er mee bakken! In plaats van rogge- kun je ook volkorenmeel gebruiken.

  Er zijn nog veel meer manieren om een starter te maken, neus maar eens op google.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Geerte! Dankje voor je antwoord! Dat ga ik zeker proberen. En ik maar denken dat het heel moeilijk was om een starter te maken..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. beste mevrouw de stadshippie, ik ben zo nieuwsgierig wat je op dat laatste plaatje gemaakt hebt. in welk deeg liggen die plakjes rabarber? het lijkt of het in een 'boterkoekvorm' gemaakt wordt. is dat ook zo?
  ik heb nog niet zo vaak je weblog gelezen, maar wat ik las sprak me wel aan. vriendelijke groet, JOY

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He Joy, bedankt voor het lezen en voor je berichtje!

  Het beslag van de rabarbertaart was uit de losse pols gemaakt, ik meng vaak bloem met wat boter, suiker (volgens mij in dit geval rijstsiroop, omdat ik wel zin had in een beetje gezond, suiker maakt het wel lekker knapperig.) Dan een snufje zout, en soms gebruik ik wat lijnzaad met water als vervanger van ei (maar als je ei eet kun je dat ook gebruiken.) Als het te droog is doe ik er water of sojamelk bij. Dan de plakjes rabarber er in, dun laagje suiker er over, en zo'n 20 minuten bakken op 170 graden. Het wordt dan een soort cake, deze was lekker, een beetje zuur door de rabarber maar dat was eigenlijk wel lekker fris.

  BeantwoordenVerwijderen