zaterdag 28 januari 2012

Razendsnelle pizza



Njaaaam, pizza! Ik wil wel elke dag pizza eten. Maar deeg maken duurt lang: niet alleen het kneden maar vooral het wachten tot het gerezen is (of de koude dag waarop het niet rijst en je ineens een compacte mini-pizza hebt...) Dus bij deze presenteer ik... Razendsnelle pizza! Binnen een half uur van bloem en water naar klaar-om-te-happen pizza! (En ja dat is veganistische kaas die je daar ziet, het recept volgt later.)
Nodig voor 2 personen:  
  •  200 gram bloem
  • scheutje olijfolie
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • warm water
  • al het pizzabeleg dat je lekker vind. 
Verwarm je oven voor op 200 graden. Mix de bloem goed met het bakpoeder en zout, voeg de olie toe en een scheutje water, en begin te kneden. Voeg steeds water toe tot je een bal deeg hebt en alle bloem is opgenomen. Deze rol je uit tot een cirkel. Bak het deeg 5 minuutjes voor in de oven. Daarna beleg je de pizza met saus en groenten (beleg niet te dik, anders wordt het deeg heel zompig.)  Bak deze nog zo'n 8 minuten op 180 graden, of totdat de groenten mooi gaar zijn maar niet uitgedroogd. Njam!

1 opmerking:

  1. Dat ga ik over een week ook eens proberen, want die week ga ik proberen uit de voorraadkast en de vriezer te eten.

    BeantwoordenVerwijderen