dinsdag 13 december 2011

Zero waste oplossingen

Twee zero-waste problemen die elkaar oplossen: ik gebruik de lege potjes van mijn sojayoghurt als bewaarpotjes voor allerlei granen en bonen. De potjes zijn licht, en kunnen dus gewoon mee naar de winkel, waar ik ze vul en laat wegen. Door hun rare vorm kun je ze in elkaar puzzelen door sommige op de kop te zetten: bespaart weer ruimte.
Het is natuurlijk niet echt een oplossing, want ik eet meer yoghurt dan ik potjes nodig heb, maar voor nu vond ik het best slim!

4 opmerkingen:

 1. een andere oplossing voor de potjes die je te veel hebt: ga ik eens langs in een lokale basisschool, wedden dat de kleuterjuf er iets leuk mee kan knutselen samen met de kindjes? Maar het is sowieso al zalig dat je minder afval hebt op deze manier. Ik wil al lang een herbruikbare broodzak maken, maar ga altijd in een supermarkt mijn brood halen waar je de juist zak moet pakken om te scannen, :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij welke winkel kun je zo los granen en bonen kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop ze los bij de Souk, dat is een Noord-Afrikaanse winkel hier in de buurt. Maar ik zie het ook bij verschillende biologische winkels, en de lokale coöp (voedselcoöperatie) heeft ook alle producten los.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee! Ik gebruik de glazen groentepotjes nu om voorraad in te bewaren, maar dit is veel lichter en makkelijker om mee te nemen.
  Op de creche van mijn dochter zijn ze inderdaad altijd zeer blij met lege eierdozen, wc rolletjes en allerhande knutselspul.

  BeantwoordenVerwijderen