donderdag 15 december 2011

Pitabroodjes: zelf bakken

Je zult er geen tijd mee besparen, en ook niet zoveel geld denk ik, maar zelf pita broodjes maken is mogelijk! Het geheim zit niet in het recept: je kunt ieder recept voor witbrood of half volkoren half wit gebruiken. Het geheim zit in de oven: op heel hoge temperatuur kort bakken, dan blazen de broodjes zich op en komt er een holte in, die je dan kunt vullen met falafel! Ik bakte ze op 200 graden in een electrische oven, voor zo'n 12 minuten.

Nou ja, in ieder geval bespaar je de plastic verpakking! :)

9 opmerkingen:

 1. en veel toegevoegde rotzooi ;-)

  ga ik zeker eens uittesten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor het recept! Die ga ik zeker proberen. Scheelt inderdaad weer heel veel onnodig plastic.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, ga ik ook eens proberen in het weekend. Ik heb er maar een paar nodig en dan blijft de rest vaak te lang liggen. Zelf maken is veel leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad! Leuker en wel zo lekker. Je kunt zelf bepalen of je biologisch meel gebruikt, of volkoren of glutenvrij of wat dan ook. En precies bepalen hoeveel broodjes je wilt hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk! Toevallig net deze video gezien over zelf vanillesuiker maken: http://www.takepart.com/video/better-store-bought-vanilla-sugar#.TuuLntwx0Ak.facebook

  Aangezien dat kant-en-klaar altijd in zulke kleine zakjes mét plastic wrapper komt, is zelf maken ook wel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er ook goed uit! En inderdaad, zeker met de hoeveelheid verpakking die om vanillesuiker zit scheelt dat heel wat. Ik kan me zo voorstellen dat het ook veeeeel lekkerder is! Ik plaats het linkje op mijn blog, zodat meer mensen het kunnen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Net pitabroodjes gebakken! Op andere sites stond dat je het deeg nog minstens 30 minuten moest laten rijzen. Heb het per ongeluk korter gedaan, 10 minuten maar, maar het lukte perfect ^^

  Eventueel kun je er ook meer maken dan je nodig hebt en dan de dag daarop lekker als tosti klaarmaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik laat het 1 keer een uur rijzen, maar veel mensen laten het twee keer rijzen. Daar wordt het ook wel luchtiger van (maar ben ik te lui voor! ;)) Goed om te horen dat het met 10 minuten ook lukt.

  Inderdaad, tostis, of met wat groenten er in als lunch. Of dopen in de soep, deze broodjes zijn altijd heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, ik had niet goed gecheckt en het meteen in de oven gestopt :P toen was er even paniek... maar ze zijn eigenlijk precies hetzelfde geworden als kant-en-klaar pitabroodjes.

  BeantwoordenVerwijderen