vrijdag 23 december 2011

Eten met je groentemandje: oven-geroosterde groenten

Een groentemandje hebben betekent ook vaak dat je opgescheept zit met een rare collectie groentes. Of groentes waarvan je denkt, wat is dit nou weer, of dat je net een halve portie te veel krijgt (2,5 porties spruitjes bijvoorbeeld, voor 2 personen. Of elke week 2 kilo winterwortel...)
Dit is het geheim voor alle groentemandje-problemen: bijna alles smaakt lekker geroosterd in de oven. Kook je groente kort voor en doe alles samen in een ovenschaal (in mijn geval was het pastinaak, spruitjes en pompoen). Voeg een blik gemengde bonen toe, kruiden naar wens (ruim knoflook is altijd lekker) en een scheut olijfolie. Meng alles met je handen goed door elkaar, en rooster in een hete oven een kwartiertje, tot je groenten zacht zijn maar de bonen nog niet uitgedroogd. Heerlijk, gezond, goedkoop!

2 opmerkingen:

  1. Mijn vriendje heeft een geweldige dressing voor wintergroente-ovenschotels, héél apart, mijn favoriet:

    45 ml olijfolie
    1 tl mosterd
    2tl balsamicoazijn
    scheutje citroensap

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed! Ik zal het eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen