zondag 6 november 2011

tomaten chutney

Als je dit voorjaar je gratis tomatenzaadjes hebt gezaaid heb je nu waarschijnlijk een overschot aan groene tomaten. En op het moment dat het echt kouder gaat worden en er minder zon komt, worden ze niet gauw meer rood. Het beste is om de tomaten die al een klein beetje rood zijn te plukken en op de vensterbank door te laten rijpen. Van de groene tomaten kun je dan een heerlijke chutney maken, en zo hoef je niks weg te gooien.




Een chutney recept komt niet zo precies, en je kunt het aan je smaak aanpassen. Dit ging in die van mij:


  • 250 gram groene tomaten
  • 50 gram rozijnen
  • 1 kleine appel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 heel klein uitje, in blokjes
  • 50 gram suiker
  • peper en zout
  • gember en kaneel
  • 100 ml azijn
Je zet alles samen op in een pannetje en laat het drie kwartier tot een uur koken, tot alle tomaten zacht zijn. Het hoeft geen gladde moes te worden. Giet de hete chutney in brandschone potjes, draai de deksel er op en laat ze 5 minuten op de kop staan. Chutney is heerlijk op brood of bij Indiaas eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen