donderdag 7 juli 2011

Gratis scrub voor koffiedrinkers!

Gister heb ik gescrubd met koffie... Hoe heet dat, koffie drab? De gemalen boontjes die overblijven nadat je koffie gezet hebt. Prima scrub, geeft een heerlijke zachte huid! Gratis, milieuvriendelijk, en het is gewoon leuk om jezelf in te smeren met koffie. Met een Senseo heb je wat werk om al de koffie uit de pads te plukken, maar het is het waard.

NIET mengen met olie, zoals veel websites beweren, tenzij je houdt van spekgladde douchevloeren en rondglibberen (ik heb het geprobeerd! Geen goed idee.) Gewoon de koffie in een bakje doen en meenemen onder de douche, en dan inmasseren, en afspoelen. Je ruikt niet naar koffie (helaas...) en het laat ook geen kleur achter.

5 opmerkingen:

  1. Koffie drab is ook goed om in de gootsteen te gooien om de afvoer te ontvetten. Dus als je het als scrub gebruikt wordt de afvoer in de douchecel ook beter schoon lijkt mij zo. Leuk onderwerp trouwens. Heb zojuist deodorant gemaakt van baking soda, kokosolie en maizena met wat citrus olie er bij. Ben benieuwd. Alles wat je zelf maakt is gezonder en goedkoper.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb net ook zulke deo gemaakt, maar dan zonder de citrus olie, en ben er erg tevreden over! Ik hoop dat jij dat ook zult zijn :) Het is echt heel fijn noooooit meer deo te hoeven kopen!

      Verwijderen
  2. Ik ben heel blij met de deo.. Het ruikt subtiel en werkt prima. Aan de mondhygienist heb ik gevraagd of hij bekend is met het poetsen van baking soda. Tandheelkundig gezien weet hij er niets van af maar gaf wel toe dat soda (zout) dus wel iiritaties in het tandvlees kunnen verbeteren. Ik poets nu 1 maal per dag met de baking soda verder met Weleda tandpasta en het bevalt prima. Kokosolie gebruik ik trouwens ook om de (oog) make-up te verwijderen. Beetje laten smelten in je hand, over ogen en gezicht smeren en afwassen met een washandje met lauwwarm water. Werkt ook goed. Ik ben blij met jouw tips en blogjes over dit onderwerp. Make up koop ik van Hauschka, wel duur maar ook puur!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Winny, fijn dat je wat hebt aan mijn blogjes :) Ik ben nu mijn oude makeup aan het opmaken (gewoon huismerk) en wil dan ook een beter merk gaan gebruiken, kun je Hauschka aanbevelen? Ik heb kokosolie nog niet gebruikt als makeupremover, maar ik kan me voorstellen dat het goed werkt. Ik ben inmiddels een groot fan van kokosolie, volgens mij kan het alles! :D

      Een keer per dag met baking soda en een keer met tandpasta klinkt als een goed idee. Het schijnt ook dat je maar 1 x per dag echt goed moet poetsen en dat die tweede keer is voor de frisheid, dus mocht het nou echt niet werken dan is er nog niks aan de hand. Goeie tip, dat zal ik ook eens proberen!

      Verwijderen
  3. Ik vind de make-up van Hauschka prima, het is zacht en de kleuren zijn erg mooi. Ik gebruik bronzing powder, blusher, zwart oogpotlood, oogschaduw, en waterproof mascara. Lippenstift ben ik nog steeds aan het op maken, daar kan ik nog wel heel lang mee vooruit. Ook krijg ik (dierproefvrije) lipsticks van moeder. Ik kwast ze nog tot de bodem leeg, wat zij dus niet doet;)

    BeantwoordenVerwijderen