zaterdag 13 april 2013

Lang leve kringloopwinkelen!Een extra-goeie vondst in de kringloopwinkel, die ik even wou delen! Een koffiemolentje, bijzondere weckpotten, en een jaren 70 passe-vite. Later vond ik nog een electrische weckpan voor 4 euro en 12 weckpotten, handig! De passe-vite ga ik gebruiken als ik ketchup maak, dat zal veel sneller gaan dan met een roerzeef.

6 opmerkingen:

 1. Leuk hoor de kringloop. Ik vond vandaag een paar schoenen, nog ongedragen voor 4,95 euro. Ik ben op internet gaan zoeken op het merk en dat is een duur merk, allemaal rond de 180,00 euro.
  Ik ben er zeer tevreden mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi hi..die passe-vite heb ik hier ook nog...gewoon in gebruik....denk idd..dat het beter zal gaan dan met een roerzeef..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het verschil tussen een passe-vite en een roerzeef? Hij ziet er precies hetzelfde uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Firma: misschien niet het juiste woord, maar dit oranje ding kun je vastzetten op een pan of schaal, je kiest het rooster waar je mee wilt zeven (er zitten 3 verschillende bij) en dan heb je een draaiding waaraan je draait en daardoor de groente heel snel verwerkt. Dan hoef je dus niet met een lepel in de zeef te duwen, maar alleen een paar rondjes te draaien en wordt je groente automatisch en snel gezeefd. Makkelijk, ook bv voor appelmoes maken.

   Verwijderen
 4. Een roerzeef heeft/had een houten rollertje, waarmee je het te pureren spul door de zeef drukte. Het zat net als de metalen schoep van de passe-vite op de bovenkant bevestigd, maar je hing de zeef in de pan, de p.v. staat er bovenop. Grootste verschil, de passe-vite heeft roostertjes net als een rasp, de scherpe kantjes naar boven, je zeeft dus niet, maar raspt het spul tot puree, waardoor er ook meer vezels in het gezeefde blijven (die blijven wel achter in de zeef) en je voeding dus ook meer vezels bevat. Als je in de kringloop weckflessen koopt, dan is het handig te weten of je de benodigde rubber ringen gemakkelijk aan kunt schaffen, we ck lukt wel (welkoop en zo), maar in het noorden heb ik geen adres kunnen vinden voor le parfait of andere merken. Jammer, nu alleen als voorraadpot voor droog spul te gebruiken. De maten van de rubber ringen zijn bij elk merk anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anoniem, bedankt voor je goeie uitleg! Weckringen in het noorden zou ik ook niet weten, er zit een brouwwinkel ergens in Friesland, misschien dat die ze hebben? En anders online bestellen...

   Verwijderen