vrijdag 14 september 2012

Je eigen herbruikbare wattenschijfjes maken...???

Ik lees altijd graag blogs over mensen die zelfvoorzienend leven, of leven zonder afval. Maar ik vraag me wel eens af of sommige mensen er niet wat te ver in gaan. Ik bedoel, het is wel heel bewonderenswaardig. Maar je kunt er ook te ver in gaan.

Deze herbruikbare handgemaakte katoenen wattenschijfjes vind ik supertof! Maar ik denk niet dat ik mijn tijd zou willen besteden aan het maken van herbruikbare wattenschijfjes. Tenzij je er echt tien per dag door werkt lijkt het me nogal veel werk voor een kleine besparing. En zeker een kleine financiele besparing, wattenschijfjes kosten 30 cent per rol.

Aan de andere kant, nooit meer naar de kruidvat hoeven is ook heel wat waard. Wat denken jullie?

Hier zie je de dame in kwestie uitleggen hoe je zelf wattenschijfjes maakt:

http://www.onegoodthingbyjillee.com/2012/02/make-your-own-eye-makeup-remover-and.html

8 opmerkingen:

 1. Wat een werk zeg, ik ben gewoon met een oud laken en een kartelschaar aan de gang gegaan en ik vond dat al niet voor herhaling vatbaar. Gelukkig haal je uit 1 2 persoonslaken genoeg wattenschijfjes om ook nooit meer te kopen of bij te knippen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er jaren geleden eens zo'n 15 gemaakt. Ik vind dat absoluut niet te ver gaan. Het kost echt wel nauwelijks werk als je een beetje met de naaimachine overweg kan. En financieel maakt het misschien weinig verschil als je dat maar weinig gebruikt, maar als je zo begint te redeneren, denk ik dat je veel dingen als 'overbodig' kan afschrijven. Als ik kan kiezen voor een niet-wegwerp alternatief, zal ik dat altijd kiezen, ook al kost het meer (maar dat is hier duidelijk niet het geval ;-) ).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik een washandje...

  Maar geloof dus wel in het principe dat elk klein stapje werkt.

  Groetjes, bespaarzuinig

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik sinds twee jaar de wasbare wattenschijfjes die je bij kruidvat kunt kopen. Ze zijn van microvezelstof gemaakt en in principe heb je alleen water nodig om te reinigen, dus ook geen milk meer oid. Ik krijg er ook gewoon mijn mascara mee af. Superdingen. Gewoon mee met de witte was en weer gebruiken, of evt bij licht vuil goed uitspoelen en laten drogen en nogmaals gebruiken oor ze de was ingaan. Wel even een investering, een setje van vier kost vijf euro, maar je hebt jarenlang geen wattenschijfjes en in principe ook geen reinigingsproducten meer nodig.
  Zelf wasbare wattenschijfjes maken gaat me ook te ver.
  Dorieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig!! Nee ik vind dat dus duidelijk niet te ver gaan hihi, je maakt een keer een stapel van die dingen en je zit nooit meer zonder. Zou mij niet om die 30 cent gaan (alhoewel ;-) maar meer om het principe dat je iedere keer iets weggooit en dat het ook weer iets iets wat je best zelf kunt vervangen. Al doet een drupje babyolie op een punt van een washand ook wonderen

  Leuk blog heb je trouwens!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hee Jutvrouw, dankjewel! Jij ook, goeie tips :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het niet te ver gaan, ik maakte ze zelf uit een oud babylakentje (lekker zacht) en binnenin een laagje fleece (uit een trui die stuk was na jaren gedragen te hebben, tweedehands gekocht.) Ik voelde me elke keer schuldig bij het weggooien van de katoenen wattenschijfjes, niet voor de 30cent per rol, wel omdat katoen één van de meest vervuilende industrieën is! Ik haal zo makkelijk mascara van mijn wimpers, met een drupje weleda amandelolie. Je hebt een fijne blog, ik lees graag mee! Groetjes, Carlotta

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Carlotta, bedankt voor je bericht en voor het meelezen! Je hebt gelijk wat katoen betreft, en zeker als je de spullen toch al in huis hebt kun je het eigenlijk net zo goed zelf maken.

   Verwijderen