maandag 10 september 2012

Jamie Oliver is het bewijs dat biologisch eten en in de tuin werken goed voor je is

Er is de laatste tijd veel te doen over bio eten. Het heeft niet echt veel meer voedingswaarde, leek een onderzoek te zeggen. En dat is toen weer genuanceerd, kortom, niemand wist meer van de hoed en de rand. Ik heb er eens over nagedacht: ik denk dat Jamie Oliver het levende bewijs is dat bio eten gezonder voor je is. Dit is niet echt wetenschappelijk bewezen, en waarschijnlijk is het een post-hoc verbind-een-conclusie-aan-een-willekeurige-waarneming, maar het valt me toch op.

Er was een tijd waarin Jamie Oliver er echt, echt heel slecht uitzag. Zelfs zo slecht dat als ik hem eens op tv zag, ik dacht dat we binnenkort over "Jamie's drugsverslaving" of "Jamie's ongeneeslijke ziekte" te horen zouden krijgen. Voorwaar:
Dit was rond de tijd van Jamie's America. En, eerlijk is eerlijk, rond deze tijd was Jamie ook net bezig Amerika te veroveren en 500duizend kinderen te krijgen, maar toch. Dit is niet het beeld van een man die gezond en bruisend door het leven gaat.

En toen ging Jamie zich bezig houden met zijn moestuin. Hij schrijft hierover in zijn boek Thuis bij Jamie. Hij schrijft dat hij de hele dag tuiniert, en alleen nog zijn eigen, biologische groente eet. Hij schrijft ook over het belang van ethisch en lokaal vlees. En toen zag Jamie er zo uit:

Okay, óf bio eten is beter voor je, óf Jamie Oliver's PR persoon heeft een photoshop cursus gedaan. Voor de zekerheid blijf ik toch maar bio eten...

3 opmerkingen:

  1. Haha, ik ben het met je eens. Ik zat al uit te kijken naar 'Jamies Dieet' of 'Afvallen met Jamie' als volgende boek. :-) Hij ziet er nu inderdaad beter uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha! Tja, nu je het zegt: hij ziet er op de onderste foto's inderdaad beter uit. Wij gaan ook gewoon door hoor, met bio! Ik laat me door de media niet gek maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. niets nieuws onder de zon,want zo is een manier van eten heel gezond voor en zo is het volgens een ander juist erg slecht, ik denk dat je gewoon je gezonde verstand moet gebruiken en ook moet doen waar jij je lekker bij voelt, ik eet niet te veel, niet te vet, niet te veel suiker, regelmatig fruit en verse groente en niet te veel vlees, geen tot weinig alcohol en ik rook niet, ik ben redelijk gezond en zie er niet al te slecht uit dus, blijf ik eten zoals ik nu eet.

    BeantwoordenVerwijderen