dinsdag 28 augustus 2012

Het (blog)leven gaat over rozen (soms)

Na de rozenjam van vorig jaar had ik eigenlijk besloten mijn rozenstruik dit jaar maar met rust te laten. Maar oeps, vergeten te snoeien, en op vakantie gaan tijdens een warme periode met veel buien... Bij thuiskomst bleek de roos ongeveer een meter uitgedijdt en de bloemen hingen op de grond. Toch maar afknippen dus, en nog iets nuttigs er mee maken.

Rozenwater is geschikt voor allerlei verschillende doelen: je kunt het gebruiken in de keuken, bijvoorbeeld om smaak te geven aan koekjes of limonadesiroop, maar het is vooral ook heel geschikt als schoonheidsproduct.

Rozenwater heeft een reinigende en kalmerende werking, het sluit de poriën en is daardoor goed te gebruiken als huidtonic of haarspoeling. Je kunt het makkelijk gebruiken als cleanser, in een stoombad, in een gezichtsmasker of bij acné, als handencreme of ter verzorging van je haar. (Blogger doet heel moeilijk tegen mij dus je moet zelf de link maar knippen en plakken: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/66691-natuurlijk-mooi-met-rozenwater.html )

Rozenwater maak je heel makkelijk zelf: Verzamel een aantal rozen of rozenknoppen, giet er water bij tot ze net onder water staan, en laat het water aan de kook komen. Dan draai je het vuur uit en laat het met het deksel op de pan een dag staan. Filter het water, vang het water op en giet het over in schone potjes. Bewaar het rozenwater in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten