dinsdag 10 januari 2012

dopper

 Toen ik dit blog begon wist ik heel zeker dat ik nooit over producten zou schrijven, want iets nieuws kopen om groen te doen is eigenlijk best stom. Maar dit product is zó leuk, ik moet er wel over schrijven: de Dopper!

Jarenlang was ik zo'n meisje met zo'n spa-flesje. Ik vond het zelf ook wel vervelend, maar het is zo fijn om water bij je te hebben. Alleen na een tijdje worden die flesjes, tja, onfris... En wassen gaat ook niet zo best. En toen gaf iemand mij de Dopper.

Dopper is ideaal: lekker stevig maar niet zwaar, leuk om te zien en past goed in je tas. Maar het grootste voordeel is wel dat hij op allerlei manieren uit elkaar schroeft, dus je kunt hem makkelijk helemaal wassen en hebt zo altijd een fris flesje. Als je de twee dopjes samen ontschroefd heb je een wijnglas, voor als je eens even heel stoer wil doen met je flesje.

Andere voordelen:
- het is gemaakt uit gerecycleerd materiaal en is vaatwasmachine bestendig
- een deel van de opbrengst gaat naar projecten ter bevordering van veilig drinkwater (oa in Nepal)
- de Dopper heeft ook een iPhone app waarmee je gratis watertappunten over de hele wereld kan vinden! (praktisch voor op reis dus)

De Dopper bestel je hier, maar ik heb ze ook wel eens gezien in winkels met duurzame kadootjes (o.a. Haarlem.) Niet schrikken van de prijs, dat geld bespaar je namelijk weer op alle spa-flesjes die je niet meer hoeft te kopen!

9 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik heb mijn vriend er eentje gegeven voor kerst - hij recyclede ook frisdrank-flesjes maar je blijft toch nieuwe kopen omdat de oude op een gegeven moment écht niet hygienisch meer zijn :P Ik vind het ideaal dat je 'm zo open kan schroeven dat de afwasborstel erin past...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er ook eentje, ideaal!! En dan het 'glaasje'.. Supercool!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk stukje, maar ik ga helemaal niet akkoord met je "iets nieuws kopen om groen te doen is stom". Als je de dopper niet gekocht had, had je toch altijd maar spa-flesjes moeten kopen he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat is ook waar. Maar ik had ook een glazen pot kunnen gebruiken, die was er al en hoef ik niks nieuws voor te kopen. Maar de dopper is hip en makkelijk en dan gebruik ik liever dat :(

  Er zijn hele goede "groene" dingen te koop, maar heel vaak denk ik ook dat het een verkoop trucje is, dat mensen niet hoeven na te denken over hun koop-gedrag maar gewoon lekker door kunnen shoppen, maar dan "groen", want daar krijg je een goed gevoel van. Bijvoorbeeld eco-katoen van de H&M, dat is wel eco maar wordt nog steeds verkocht voor wegwerp-prijzen, zodat je volgende maand weer een nieuw shirtje kunt kopen. Dat vind ik een beetje stom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Emily, Mocht je Dopper een x stukgaan, koop de volgende keer dan een Jointhepipe.org fles! Zij doneren nl in tegenstelling tot de Dopper geen 0,10 cent, maar 4,20 euro per fles aan waterprojecten in ontwikkelingslanden, dus dat is nog duurzamer! Ook plaatst Jointhepipe.org kraanwatertappunten in openbare ruimten zodat jij je flesje voortaan kan vullen 'on the go' en geen wegwerp flesje meer hoeft te kopen.

   Verwijderen
 5. Hai Emily. Wat een superblog! Echt leuk! Je weet waar je over praat. Eerlijk en concreet! En dat vinden wij bij de Dopper heel belangrijk. Wist je trouwens dat de Dopper dit jaar 28.000 euro aan waterprojecten doneert? En dat we tot nu toe bijna 100 waterpompen en bijna 200 sanitaire voorzieningen hebben gerealiseerd? Dat kan alleen maar dankzij enthousiaste mensen zoals jij! Dus langs deze weg bedankt:-)
  Groeten, Virgil

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Virgil,

  Dankjewel! En wat een goede initiatieven allemaal van Dopper, nu ben ik nog veel blijer met mijn flesje. Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Emily, soms zijn producten toch gewoon op ofwel helemaal versleten. Dan is het toch niet onverstandig om naar 'groene' producten over te stappen als bijvoorbeeld de Dopper?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Grassys, dat is waar! Die opmerking sloeg ook meer op mensen die dan bv allerlei "groene" tijdschriften kopen, tassenvol eco-katoen van de H&M, "groene" vaatwasser en bio-hummer. Dat lijkt wel goed (want het is eko) maar eigenlijk is het dat helemaal niet (bij het maken ervan komen alsnog heel veel grondstoffen kijken.)

  Een dopper in plaats van heel veel plastic flesjes is natuurlijk wél een heel goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen