woensdag 7 december 2011

Kerstkadootjes

Ben je er al uit, wat je wilt geven / vragen voor kerst? Misschien een "ding voor in huis", een geurtje, een paar sokken... Een stropdas? Of geef / vraag je misschien een halve hectare cacaoplantage (20), een toilet (25) of een vroedvrouw (69)?

Niet voor jezelf natuurlijk! Je kunt dit jaar weer kadootjes kopen in de vorm van een concrete gift aan ontwikkelingslanden. Bijvoorbeeld een stukje grond, of studieboeken. Ze zijn er in alle prijsklassen, en allerlei verschillende nuttige dingen. Hier zie je ze allemaal.

Het lijkt me erg leuk iemand een toilet te geven! Of te zeggen "ik heb tien kippen voor je gekocht... Je mag ze niet houden." Perfecte kadootjes voor mensen die alles al hebben, of die hun verlangelijstje niet invullen. Of voor wereldverbeteraars. Voor iedereen eigenlijk. Ga gauw kijken!

5 opmerkingen:

 1. Ik heb dit aan mijn ouders gevraag, maar ze vinden dat niet leuk om te geven:(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, ouders zijn soms een beetje lastig ;) Waarschijnlijk willen ze echt een kadootje kopen voor jóu, en niet voor een ander. Als je toch iets duurzaams wilt vragen is misschien eco-kleding (bijvoorbeeld van hier: http://www.watmooi.nl/shop/) of biologische make-up of andere producten een goed idee?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooit een waterpomp 'aan mijn vader' gegeven, die kon dit wel waarderen. Hij zei tenslotte altijd al dat 'hij al alles had'.
  Ff off topic: Ik wil je wel volgen, maar weet niet hoe.. Of kan dat niet??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij doen met Kerst gelukkig helemaal niet aan cadeautjes. Ik kijk met veel genoegen naar de driftig winkelende mensen in de prettige wetenschap dat ik niet meer hoef!

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is natuurlijk helemaal makkelijk! Ik vind het wel leuk om iets te geven, maar vaak iets kleins, of iets "om het idee." Dat echte shoppen en met tassen vol meuk rondlopen is niet echt leuk, inderdaad :)

  BeantwoordenVerwijderen