maandag 17 juni 2013

Moestuin maandag

Ik geef toe aan peer pressure en doe ook een Moestuin Maandag. Eindelijk komt er wat te eten uit de tuin, wat duurt dat lang dit jaar!

Met allerlei soorten sla en snijbiet, en een hele hoop radijsjes, kunnen we elke dag wel een verse salade eten.
Dit is mijn ontdekking van het jaar: palmkool. Een lekkere milde koolsoort waar je steeds de onderste bladeren van plukt, terwijl de rest van de plant doorgroeit. Ze smaken heel mild en zijn heel zacht, je hoeft ze alleen even te roerbakken.
Deze prei heeft overwinterd. In de herfst zaaien, in de winter groeien, in de lente eten, handig! Hij smaakte heeeeerlijk, heel mild.  
Door het droge week kwam veel van mijn zaaisel niet op. Ik was lui en plantte in dezelfde potjes gewoon maar opnieuw. Na een paar dagen regen kwam ALLES op. En nu heb ik dus veel meer planten dan ruimte!


6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Tuinier en kok: bedankt! Ik ben ook erg blij met mijn keuze van planten dit jaar, en heb heel veel zin in alles wat nu opkomt :) Jouw/jullie blog is ook leuk, ik ga volgen!

   Verwijderen
 2. Leuk! (ja ik ben een nieuwe bezoeker)
  Die palmkool is inderdaad heerlijk! Ik heb hem vorig jaar ontdekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Becca, welkom! :) Ik had nog nooit palmkool gegeten (in de winkel is die vaak duur en slecht voorradig) maar ik ben erg blij hem in de tuin te hebben, heeerlijk! Volgend jaar wil ik er zeker weer een paar.

   Verwijderen
 3. Wat fijn dat je al grote prei hebt. Ga ik volgend jaar ook proberen. Een prei hoort erbij voor mij...
  Palmkool zaaide ik ook dit jaar, maar de plantjes zijn nog heel klein. En wat een mooie foto's had je je vorige logje in je tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Helena, dankjewel! Ik heb nu ook weer heel veel preien gezaaid, was goed bevallen!

   Verwijderen