dinsdag 10 september 2013

Zooo veel bramen

jam, wijn, siroop,
Vandaag op de tuintjes zag ik steeds mensen semi-subtiel in en uit de bosjes duiken. Dat kan maar een ding betekenen: bramenseizoen!

Dit jaar is een uitzonderlijk goed bramenjaar! Of mijn mede-Groningers zijn plots rijk geworden en hoeven niet meer te wildplukken. Hoe dan ook, de struiken hingen vol met prachtige bramen. Ik heb ze eerst maar ingevroren omdat ik er deze week niet aan toe kom om er iets mee te doen.

Wat doe je het liefst met bramen? Jam, wijn, siroop? Taartvulling? Of gewoon zo laten en door het jaar heen gebruiken voor smoothies? Ik weet nog niet wat ik er mee wil doen!

2 opmerkingen:

 1. Mmm, lekker :-). Ik was aan de vlier. Ook lekker. De lekkerste wijn die ik ooit maakte was trouwens een combi braam-vlier.
  Overigens kreeg ik het verwijt in mijn mailbox, dat ik me schuldig maak aan stropen! Nou ja, zeg...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Teunie, bedankt voor je berichtje! Vlier-bramenwijn klinkt lekker, er hangt vast nog vlier en wijngist heb ik ook nog in huis, goed idee.

   Ik kom wel vaak mensen tegen die me raar aankijken tijdens het plukken. Ik zeg altijd maar dat ik genoeg voor de vogels laat hangen, of dat het anders toch op de grond valt. Om het nu stropen te noemen... Dat gaat wel heel ver!

   Verwijderen