zaterdag 21 september 2013

Zelfkabreiding

Zelfkabreiding: een vorm van zelfkastijding, maar dan die waarbij je een breiwerkje begint en denkt "ha leuk, doe ik even!" en dan na een kwart er achter komt dat het echt verschrikkelijk veel werk is. Maar je hebt zulk mooi garen, of toch wel een mooi patroon, dus ga je door. Maaaaandenlang. Zelfkabreiding dus.

zelfgebreide sjaal omslagdoek
zelfgebreide sjaal omslagdoek
zelfgebreide sjaal omslagdoek
(Deze sjaal is patroon Orchidee van Ravelry!)

6 opmerkingen:

 1. Wat mooi! En ja, ook een mooi woord :-), zelfkabreiding. Ik herken het helemaal :-))

  Teunie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Teunie, dankjewel! En fijn dat het herkenbaar is. Ik brei nu vooral heel veel sokken, om weer even bij te komen van dit avontuur ;)

   Verwijderen
 2. Prachtig zeg, ziet er moeilijk uit. Ik krijg helemaal geen updates meer van je blog en zie nu dat je wel gepost hebt. Even teruglezen dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook, ongeveer vanaf je vakantie ... Geen automatische updates meer.
   En mijn eerdere reactie op de zelfkabreiding verdween ook in cyberspace, dus hierbij een nieuwe. Je sjaal is prachtig! En je verhaal is heel herkenbaar ;-)
   Je patroon lijkt heel erg op het patroon Gail, ook wel Nightsong genoemd. Ik heb er een half jaar overgedaan. De eerste keren breide ik met fluffy wol, daarna met witte katoen, zodat ik tenminste zag wat ik deed. Ik heb de sjaal 7 keer uitgehaald, maar uiteindelijk is ie prachtig geworden.

   Verwijderen
  2. Dankjewel! Hij was inderdaad best moeilijk, ik ben drie keer opnieuw begonnen voor ik het patroon snapte. Uiteindelijk was het vooral veel werk.

   Raar dat mijn blog geen automatische updates meer geeft! Ik heb geen idee waar het aan kan liggen, heb niks veranderd volgens mij. Bedoel je in dat stukje met "blogs die ik volg"? Of gebruik je een ander soort feedreader?

   Verwijderen
  3. Hemelblauw: bedankt voor je reactie! Vreemd dat een eerdere was verdwenen. Google heeft zo'n rare helpdesk, waarbij je eindeloos door "veelgestelde vragen" klikt in plaats van gewoon een mailtje te kunnen sturen. Ik hoop dus maar dat het zichzelf oplost...

   Ik ben heel benieuwd naar de Gail/Nightsong sjaal! 7 keer opnieuw beginnen, dat is wel echt doorzettingsvermogen! Gelukkig maar dat 'ie mooi is geworden.

   Verwijderen