zondag 23 oktober 2011

Het aller aller beste ijs

Stel je voor: je gaat uit eten bij vrienden, en als toetje krijg je ijs. Het ijs is heerlijk, zacht en romig, zoet maar niet té zoet, met stukjes chocola en nootjes. Het smaakt als dat hele dure ijs in de ronde kartonnen bekers. En, zegt je gastheer/vrouw, het is veganistisch. Hoe kan dat, vraag je, van welk merk is dat ijs dan? Oh, zegt de gastheer/vrouw, ik heb het ijs zelf gemaakt.
Het geheim van het ijs is: bananen. Als je bananen pelt, in kleine stukjes invriest, en dan flink mixt met een blender of staafmixer, krijg je heerlijk romig ijs. Het klinkt misschien raar, maar probeer het eens, het is net softijs, maar dan gewoon helemaal van fruit.
Alleen de banaan is lekker, met een beetje rijst/amandel/sojamelk wordt het ijs wat zachter en makkelijker te mixen. Cacao of kaneel er door gemengd is heerlijk, net als nootjes, kleine stukjes chocola, ander zacht fruit zoals aardbeien, nou ja, alles kan!

6 opmerkingen:

 1. Bananenijs is idd een hit, en naast bananencake dé methode om van iets te bruine bananen toch wat te maken.

  Ik doe er altijd wat room en vanillesuiker door. En dan invriezen in kleine Tupperware-toetjespotjes.

  Nicki

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je maakt het ijs eerst en daarna vries je het in? Dat is slim! Ik had alleen de bananen bevroren en daarna ijs gemaakt om gelijk op te eten, maar eigenlijk wil je niet zo lang in de keuken staan maar gewoon gelijk een toetje eten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit ga ik zeker eens uitproberen! Ik heb de afgelopen zomer ook wat geëxperimenteerd met ijs maken, maar de manier met de bananen heb ik nog altijd niet uitgetest... En nochtans klinkt het nog gemakkelijker!

  BeantwoordenVerwijderen