zondag 19 januari 2014

Beter dan poedersoep uit een pakje

Al jaren is een bepaald bedrijf ervan overtuigd dat je om vier uur het beste een soepje kunt eten, om een beetje op te kikkeren en de laatste uurtjes van je werkdag door te komen. En toegegeven, een soepje is best lekker, 's middags. Als consuminderaar kies je dan niet voor duur soep-poeder uit een zakje, maar voor een lekkere, goedkope maar minstens zo makkelijke misosoep!

Zo gaat het: maak een bakje klaar met daarin een "plak" gedroogde instant noedels of udon noedels. Voeg groente naar wens toe (bosuitjes, prei, wortels, beetgaar gekookte sperziebonen.) Eventueel kun je ook wat gebakken of rauwe tofu in blokjes toevoegen. Doe een eetlepel misopasta in het bakje, misopasta kun je in grote pakken kopen in de Oosterse toko. Doe een klein beetje bouillonpoeder erbij, naar wens kun je ook nog gedroogde zeewier toevoegen (ook bij de toko te koop).

Sluit dit bakje af en neem het mee naar je werk. Het lijkt misschien veel werk, maar als je alles bij de hand hebt kost het je misschien twee minuten om het klaar te maken. Op je werk voeg je heet water toe. Alle ingredienten zijn al gaar of hoeven alleen te weken in het water. En zo heb je een heerlijk gezond en goedkoop soepje!

4 opmerkingen:

 1. Wij hebben hier al een jaar geen soep uit pakjes meer gegeten, gewoon weg omdat zelfgemaakte soep veel lekkerder is, en omdat we weten wat we eten. Zo word er vanavond bloemkoolsoep gebrouwen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misosoep is inderdaad zo gemaakt en nog veel lekkerder dan die populaire 4 uurspakjes van het bekende merk ook. Ik doe ook wel eens een schepje vetara bouillonpoeder in een kopje met heet water. Heel simpel en een lekkere drinkbouillon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laatst was ik ziek en heb ik heel veel Vetara bouillon soepjes gedronken, heerlijk! :)

   Verwijderen