maandag 15 juli 2013

Glamour & groente in de moestuin

Kersen eten en boeken lezen in de tuin

De eerste aardappels! Ik heb in de lente een gewone eet-aardappel (wel bio) in stukjes gesneden en gepoot in grote zwarte emmers. Dat geeft niet zo'n grote opbrengst als in de vollegrond, maar het scheelt wel veel ruimte. Dit waren de eerste, en ze waren heerlijk!

De eerste doperwtjes, en aardbeien voor het toetje. Soms ben ik verbaasd dat mensen wel een tuin hebben en niet een moestuin maken. Er is weinig lekkerder dan verse doperwten!

In het voorjaar maakte ik heel optimistisch dit tropische zomerjurkje. Ik heb hem nog niet aangehad :( Die moet maar wachten tot die tropische vakantie (of eh, het subtropisch zwembad!)


De palmkool wordt flink opgegeten, nu weer een ander soort rups. Volgend jaar plant ik hem onder gaas.

De tuinboon reikt naar de sterren

Doperwtjes

6 opmerkingen:

 1. Met dit weer moet dat toch wel lukken met dat zomerjurkje?
  Ik wist helemaal niet dat dat kon, een aardappel in stukjes in de grond. Dacht dat je ze altijd in z'n geheel moest poten. Leuk, weer wat geleerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb nu voor het eerst mijn jurkje aan! Eindelijk een beetje lekker weer :)

   Ik heb de aardappel laten uitlopen, elke uitloper wordt in principe een plant, dus je kunt de aardappel zo snijden dat er aan elk stukje een uitloper zit. Kleine aardappels zijn inderdaad slimmer om in het geheel te planten, dan is het moeite voor niks. Maar een grote aardappel kun je in vier of vijf stukjes planten, scheelt toch weer.

   Verwijderen
 2. Hè....wilde ik zeggen dat je nu je tropische jurkje wel aan kan, is iemand anders me voor..
  Prachtig jurkje trouwens...enne, waarom mensen met een tuin niet altijd een moestuin hebben...wij zijn ook zulke, heb ' vroeger' wel een moestuin gehad, maar dat is vaak wel het vele werk wat je er aan hebt, en in mijn geval het ongedierte.....al die slakken, rupsen en luizen ben je op een gegeven moment hartstikke beu....en niemand hier wilde eten van iets waar dat in of aan gezeten had, dan houdt het snel op....ik heb nu alleen nog komkommers....er gaat idd helemaal niets boven de smaak van groenten en fruit uit eigen moestuin...vooral bij tomaten, komkommers, sperzieboontjes, erwtjes, en nieuwe aardappels, want die bestaan trouwens in de winkel niet meer....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marian, ja, als niemand het wil eten snap ik dat de lol er snel af gaat! Ik kweek ook het liefst die dingen die veeeeel lekkerder zijn dan in de winkel en toch weinig werk geven. Doperwtjes, tomaten, aardappels enzo. En veel bessenstruiken, frambozen en bramen, daar heb je helemaal geen omkijken naar. Een volledige moestuin, met kolen en kroppen sla, is inderdaad heel veel werk (en heel veel slakken vangen!) Wat leuk dat je wel komkommers kweekt, die geven mij juist altijd het meeste werk!

   Verwijderen