Bij de amandelmelk voeg je de smaak toe als je de melk geblend en gefiltert hebt, blend of meng het daarna nog een keer. Bij sojamelk voeg je de smaak toe na het koken, voordat je gaat filteren.
- Altijd lekker: voeg wat cacaopoeder toe en extra suiker voor chocolademelk
- Tip van commenter Renate: een dadel meeblenden zorgt voor een natuurlijk zoete smaak
- kruidig en lekker: kaneel, gember, kardemom, een klein beetje gemalen kruidnagel
- anijszaad, voor ouderwetse anijsmelk
- vanille, bij voorkeur uit vanillestokjes geschraapt
- blend wat vers zacht fruit mee, bijvoorbeeld frambozen, aardbeien, of fijngesneden perziken. Voeg wat extra suiker of zoetstof toe om de fruitige smaak te accentueren.
- maar bevroren fruit kan ook! Bosbessen of bosvruchten zijn lekker in de melk
- meng een beetje koffie en wat extra suiker door de melk voor een ijskoffie-effect. Voeg eventueel cacaopoeder toe voor een mokkasmaak.
- Limonadesiroop toevoegen kan natuurlijk ook!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten