Je hoeft niet gelijk je feministen-kaart in te leveren als je af en toe een schort aan doet en zo'n fijne jaren 50-stijl kersentaart bakt. Dus, zet de pantoffels klaar voor je man, neem je deegroller ter hand, here we go!
Nodig:
- 200 gram bloem
- 50 gram suiker
- 100 gram plantaardige boter
- snufje zout
- 1 potje kersen op siroop (350 gram)
- pijlwortelpoeder of maizena
- taartvorm van zo'n 22 cm doorsnee
Rol de tweede portie van het deeg weer tot een dunne lap, en snij er lange stroken van. Leg een strook horizontaal, dan een verticaal, en wissel dit af om een mooie roostervorm te krijgen (een MOOIE roostervorm! Die van mij was geen goed voorbeeld.)
Bak de taart in een voorverwarmde over op 170 graden zo'n 20-25 minuten. Serveer de taart als toetje, lekker met soja-ijs en/of slagroom.
Klinkt heerlijk, ga ik zeker een keertje maken. :-)
BeantwoordenVerwijderenWat een prachtige taart!
BeantwoordenVerwijderenDankje! Hij was ook erg smakelijk :)
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker ouderwets en heerlijk uit, ga hem de komende weken eens uitproberen
BeantwoordenVerwijderenSucces en eet smakelijk! :)
Verwijderen