dinsdag 5 maart 2013

Een grote groene glimlach en JA! tegen wortels

Hoewel dit blog vooral draait om zelf maken en niet kopen, heb ik inmiddels geleerd dat het soms wel heeeel fijn is om iets te kopen. Maar dan is het wel zo fijn om iets echt goeds te kopen, wat goed voor jou is en voor je omgeving. Op zoek naar iets kwam ik op de site van biggreensmile.nl, waar ze allerlei hele fijne producten hebben. Biologisch, huidvriendelijk, minder schadelijk voor het milieu, en duurzaam verpakt.
Ik testte Yes to Carrots shampoo en conditioner, Douce Nature shampoo en Egyptian Magic creme.

Als eerste de Yes to shampoo. Van de verpakking en ingredientenlijst wordt je al helemaal blij. Er staan kleine grapjes op de verpakking en in de ingredientenlijst staan vooral verschillende soorten olie en groente- en fruitextracten. Geen chemische dingen, of namen die je niet kunt uitspreken. De shampoo ruikt heel mild, een beetje fruitig. Het schuimt erg goed en je haar wordt er goed schoon van.
De conditioner is leave-in, die hoef je dus niet uit te spoelen: da's een duurzaam idee, want dat kan best veel water schelen! Je haar wordt heerlijk zacht van de conditioner en ruikt fijn, fris, maar niet te sterk. De conditioner kun je ook tussen twee wasbeurten door gebruiken, als je haar pluizig of klittig is, en da's handig.
Eindoordeel: twee fijne producten voor een betaalbare prijs. Je koopt ze hier: shampoo en conditioner

Daarna probeerde ik de Douce Nature shampooring. Deze shampoo is op basis van klei. De ring van 85 gram staat gelijk aan 400 ml gewone shampoo, een flinke fles. Duurzamer, vooral wat betreft vervoer: je voegt thuis pas water toe dus dat scheelt in het transport van de shampoo. Veel vaste shampoos zitten in een papieren verpakking of komen helemaal zonder verpakking, wat nog duurzamer is. Deze shampoo zit helaas in een plastic verpakking.
Om de shampoo te gebruiken maak je deze nat en wrijf je ermee in je handen tot je schuim hebt, hiermee was je je haar. Deze shampoo ruikt wat sterker, fruitig, er zit dan ook wel parfum in. Toch is het een erg fijne shampoo: ik had de versie voor droog haar en die is ook echt vochtinbrengend. Met het schuim kun je lekker je hoofd masseren. Een bio shampoo in een bloemenvorm, daar wordt je toch vrolijk van!
Eindoordeel: fijne shampoo, zou nog leuker zijn in een gerecycled papieren zakje. De shampoo vindt je hier. 

Dan de Egyptian Magic creme. Toen ik de ingredienten las moest ik glimlachen: hier zit vrijwel hetzelfde in als de lippenbalsem waar ik eerder het recept van gaf. Dat is leuk, want dat betekent dat de creme heel puur en simpel is. Behalve olie, honing en bijenwas zitten er nog een aantal fijne ingredienten in: propolis, koninginnegelei, en bijenpollen. Verder niks! De creme is vrij duur, dat komt ongetwijfeld door alle bijenproducten. Deze zijn altijd duur, en dit is een flinke pot met creme.
Volgens de website "hydrateert het de huid, het verzacht de lippen, is goed voor je haar, tegen insectenbeten, psoriasis (huidaandoening), luieruitslag, eczeem of gebarsten hielen; bij sneeen en (schaaf)wondjes". Dat klinkt goed! 
De creme is vettig om te voelen en maakt een soort laagje op je huid. Het trekt snel in en daarna is je huid heerlijk zacht en ziet er gevoed uit.  De creme is heel neutraal van geur en irriteert niet. Belangrijk: met veel handcremes krijg je snel weer hele droge handen (dan blijf je namelijk lekker doorsmeren!) Met deze creme is dat niet zo, je kunt heel weinig gebruiken en toch voor lange tijd een zachte soepele huid houden. Ik heb de creme nog niet gebruikt op wondjes, eczeem of luieruitslag maar verwacht dat de creme heel verzachtend en kalmerend werkt. 
Eindoordeel: duur maar fijn! Zeker een aanrader als je graag een keer een goed product koopt om er dan heel lang mee te kunnen doen. Een duurzamer idee dan heel veel goedkopere cremepjes uitproberen en steeds net niet tevreden zijn. Je vindt de creme hier. 

Al deze producten komen van biggreensmile.nl, een fijne overzichtelijk site met heel veel verzorgingsproducten. Bij elk product staan de ingredienten (handig als je allergisch bent voor bepaalde stoffen) en je kunt ook zoeken op bepaalde ingredienten (bv kamille, honing etc.), zoeken op alleen veganistische producten, of op het land waar iets is geproduceerd. Aanrader!

P.s.: van biggreensmile.com mag ik wat korting weggeven! Tot 1 april krijg je 10% korting als je de code stadshippie2013 gebruikt bij het betalen.


2 opmerkingen:

  1. De Yes to-lijn vind ik een heerlijk alternatief als je niet de tijd hebt om ook nog eens al je verzorgingsproducten zelf te maken. Ik zou zo graag willen dat er wat meer uren (een stuk of 12) in een dag zaten. Maar de YEs to-lijn kun je gelukkig ook in een fijne winkel kopen (ik zal geen reclame maken), de prijs is vrij hoog, maar je doet er enorm lang mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yes to meer uren in een dag! Die kan ik inderdaad ook wel gebruiken. Vergeleken met hele goedkope shampoo is de Yes to inderdaad wel duurder, maar vergeleken met andere bio shampoo valt 'ie nog best mee. En inderdaad, je doet er heel lang mee en je haar wordt er niet sneller vet van, dus da's wel heel fijn!

      Verwijderen